Plastisk kirurgi – den nye trenden

I tidligere tider var plastisk kirurgi et fjernt begrep, og noe kun de rikeste og mest velstående personene hadde penger til å gjennomføre. I dag er historien en helt annen. Med utviklingen av sosiale medier har nemlig veien til operasjonsbordet blitt kortere enn noen gang før, og flere og flere velger å legge seg under kniven for å forbedre eget utseende.

En enorm økning

Andelen av mennesker som gjennomfører plastiske operasjoner øker hele tiden, og sosiale medier har nok en stor del av skylda for dette. Informasjon om såkalte idealkropper, så vel som billige inngrep, er mer tilgjengelig enn tidligere. Kjente personer fremmer kroppsbehandlinger, og kirurgisk inngrep har blitt mer tilgjengelig for oss vanlige mennesker – kroppsoperasjoner er normalisert.

Ungdom er utsatt

Ungdom har ofte lavere selvbilde, og mange har seriøse komplekser med eget utseende. Da kan fysiske endringer i mange tilfeller være det rette, men det er viktig å være bevisst på at endringer på kroppen gjerne ikke bidrar til for store endringer mentalt. Psykisk helse er vel så viktig som fysisk helse. Nettopp derfor er aldersgrenser utrolig viktig med tanke på fysiske inngrep. Mange tror de er mer voksen enn de egentlig er, og tar dumme beslutninger på bakgrunn av dette.

Det er viktig å tenke seg om

Spesielt ungdom som ikke helt har funnet seg selv og sin plass i verden kan ende opp med å ta forhastede beslutninger om egen kropp og utseende. Det er derfor viktig å tenke på at kirurgiske inngrep på egen kropp faktisk er permanente behandlinger, og du vil aldri få din egen, unike kropp tilbake. Derfor er det viktig med aldersgrenser, det er viktig med informasjon og det er viktig med kunnskap og refleksjon før plastisk kirurgi blir et alternativ.

Tenk godt over valget ditt

Vi har vel alle hatt dager hvor vi ikke er helt fornøyde med oss selv. Du har kanskje sett deg selv i speilet og tenkt over ting du gjerne ville ha endret på, om du hadde hatt muligheten og pengene til det. Selv om det frister å skulle endre på noe, er det også veldig viktig å tenke over hvordan ting blir etterpå. Det er viktig å finne en kirurg som vet hva du vil ha, og at du vet hva du går til. Du har sikkert hørt om inngrep som ikke alltid har gått etter planen, og dette er noe de fleste vil unngå. Har du noe du vil fikse på, så tenk nøye gjennom det før du bestemmer deg, for det er noe du ikke kan ta tilbake. Ikke gjør noe kun fordi en kjendis i sosiale medier har gjort det – du må gjøre det for deg selv, og ingen andre.