Jobber for hjemmekontor

I dag er det mulig å tjene penger over nettet. Man trenger ikke å være spesielt datakyndig for å jobbe deltid over nettet, men moderne, datakyndige ungdommer har større muligheter til å lykkes i dette jobbmarkedet. App-utvikling er lettere enn noen gang, og dersom man finner på en genial app, kan man tjene en god del penger på dette. De mest populære appene er apper som hjelper folk med å løse hverdagsproblemer, og mange av de bestselgende appene har blitt utviklet av helt vanlige folk som har sett et problem, og kommet opp med en løsning på det.

Frilansing – kan lønne seg

Frilansprogrammering er også en ting man kan drive med hjemmefra, og man finner god informasjon på nett om hva man bør gjøre – og ikke. Man kan skaffe seg klienter over nettet, gjennom sin egen nettside. Artikkelskriving, eller SEO, er en annen inntektsmulighet man har på nettet. Andre velger å skrive egne blogger, og det er mulig å tjene penger på blogging, gjennom reklame man legger ut.

Blir affiliate for store, trygge bedrifter

Mange unge netteksperter tjener ekstrainntekter gjennom affiliatesider, som genererer klikk og trafikk til andre sider. Gjennom å være affiliate for et stort foretak, kan man tjene penger hver gang noen klikker på linker man legger ut. Man kan også aktivt reklamere for det foretaket man er affiliate for, men da må det tydelig framgå at det man skriver er reklame. Onlinekasinoer er et eksempel på en side som er viktig del av markedsføringen på Internett – nettopp som affiliateside.Ungdommer er flinke i dataspill, og noen tjener faktisk full inntekt ved å være profesjonelle gamere eller «youtubere». I Asia er dette enda mer vanlig. Der finnes det egne profesjonelle lag med spillere, som får betalt for å spille. Der blir det også arrangert jevnlige turneringer og konkurranser. Denne trenden er i ferd med å bre om seg også andre steder i verden, så i framtiden kan det bli enda enklere for ungdommer å tjene penger på å spille dataspill.