Mote for unge menn

Mote er komplisert, men det bør gjøres til noe morsomt, slik at det ikke blir for slitsomt å holde seg oppdatert. Du trenger ikke løpe lina ut, du kan plukke deg ut noen signaturplagg eller et tilbehør som passer over flere år.ung-man-mode-norge

Dette skal vi ikke drasse på i 2016

Skjorte i knute rundt livet, sammenholdt med caps og de fleste skinnjakker er ut. Enkelt og greit. Det samme kan sies om quiltede jakker, det meste av baseball-inspirert mote, skinny jeans og denimvest. Også skinnbukser har falt ut av motebildet, og militær-stilen kommer nok til å ta seg en pause, den også.

Hvordan style seg i 2016/2017?

Ser man på catwalken, er det en del 70-tallstilbehør, lange ermer og faktisk også detaljer fra bondage å finne. Rødt er høstens oppmerksomhetsskapende farge, og buksen kan godt ha en liten sleng – ut med tettsittende bukser. Jakkene kan godt, i tillegg til å ha ekstra lange ermer, være veldig romslige, og mønsteret som går mest igjen er ruter. Alle de store motehusene satser på pels i år, noe som nok en gang vil skape oppstandelse blant dyrevennene. Skinnjakken er ikke helt ut, men nå skal den ikke være moderat lenger: I år (og til neste år) er det stort, stort, stort som gjelder. En ekte mann kan bære posete bukser, og gjerne pare disse med en valgfri jakke og en stilig overdel. Her finnes det både store og små, enkle og mønstrete, svarte og fargerike.

Forventninger for våren 2017

Nøytralt er ordet som best beskriver den kommende vårmoten for unge menn. Sandfarger, beige og andre lyse nyanser kommer på kartet, i tillegg til yttertøy som bare kan beskrives som teknisk, med mye tilbehør og med referanser fra flere ulike kulturer. Et trekk som er mer unikt, er at neste års striper skal være av variert størrelse – men absolutt vertikale.